Vibeke Tøjner

Vibeke Tøjner

Født 12. marts 1961 i Aalborg. Dansk maler og grafiker. Student fra Skanderborg Gymnasium i 1979 og cand.mag. i fransk og kunsthistorie 1980-87 fra henholdsvis Aarhus Universitet og Københavns Universitet. Fransk statsstipendiat i Paris 1984-85.

Hun debuterede som maler i Forfatterskolens Galleri Basilisk i 1987. Vibeke Tøjner arbejder i et koloristisk maleri med rødder i nordisk ekspressionisme og fransk informel kunst, bl.a. Jean Fautrier. Hendes motivverden er abstraktioner over en række naturindtryk. Hun er repræsenteret på KUNSTEN Museum of Modern Art AalborgKunstmuseet i TønderDet Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg SlotKastrupgårdsamlingen og Den Kongelige Kobberstiksamling på Statens Museum for Kunst.

Indrammede litografier nummereret og signeret af kunstneren

Éditions Petit er en serie af originale litografier i mindre formater, som alle er trykt i små oplag på vores litografiske værksted i Paris.
Vores håndlavede ramme, er noget af det fineste håndværk, man kan finde. Materialerne er nøje udvalgt og sammensat, så det fremhæver litografiet på bedste vis. Rammen er af massivt lindetræ med indlæg af ibenholt. Glaslisten er i massivt egetræ.
Alle litografier er indrammet med hvid passepartout af syrefrit papir.
Format på rammen er 32×39 cm – format på litografiet er 20×27 cm. Læs mere om serien hér…